Bok: Nostalgia and Hope: Intersections between Politics of Culture, Welfare, and Migration in Europe

Universitetslektor Ov Cristian Norocel aktuell i antologi om migrationspolitikens inverkan på samhället.
Stängda gränser

Redaktörer: Ov Cristian Norocel; Anders Hellström; Martin Bak Jørgensen

Antologin utforskar hur migrationspolitiken påverkar samhällen under 2000-talet och bygger på både regressiva och progressiva mobiliseringsformer. Antologin utarbetar teoretiskt och visar empiriskt hur nostalgi och hopp fungerar som två begreppsliga huvudinramningar (master frames) och används i lokala, nationella och transnationella miljöer, i och utanför konventionella former av politik.
Boken finns tillgänglig i sin helhet som Open Access via den här länken