Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ta ut examen

Inom ämnet genusvetenskap finns möjlighet att ta ut kandidat-, magister-, master- och doktorsexamen. Genusvetenskap kan också vara en del i en examen i ett annat samhällsvetenskapligt ämne. För att uppnå examenskraven kan du ha läst såväl ett program som fristående kurser. Det är universitetets examensavdelning som fattar beslut om examina.

Foto: Keith Luke
Foto: Keith Luke

Universitetets examensavdelning handlägger ansökan om examen, utfärdar examensbevis och besvarar generella frågor. Har du specifika frågor om examen just inom genusvetenskap är du välkommen att kontakta institutionens studievägledare.

Vanliga frågor om examen

Vad kan jag använda fristående kurser till?
Du kan bygga en så kallad generell examen av fristående kurser.  Detta ger dig möjlighet att utforma en examen av ämnen som du är intresserad av och som kan ge dig den kunskapsprofil du söker och tror dig behöva på en arbetsmarknad eller på en forskarutbildning. Universitetets examensavdelning kan hjälpa dig med frågor om generell examen.

Vilka regler gäller när jag ska sätta samman en examen?
Som ett led i Bolognaprocessen förändrades även examensreglerna. En kandidatexamen omfattar numera 180 högskolepoäng (hp), vilket motsvarar tre års heltidsstudier eller sex terminer. Som genusvetare erhåller du då en kanidatexamen i samhällsvetenskap med huvudområdet genusvetenskap. Efter en kandidatexamen kan du gå vidare och läsa till en magister eller masterexamen. En magisterexamen, 60 hp, motsvarar ett års studier på heltid och en masterexamen, 120 hp, motsvarar två års studier på heltid.

Detaljerad information om vad en examen ska innehålla och vad de olika reglerna innebär för dig finner du på Examensavdelningens hemsida.

Studievägledning

Studievägledare 
Josefin Larsson
Tel. 046-222 97 78
josefin [dot] larsson [at] genus [dot] lu [dot] se (josefin[dot]larsson[at]genus[dot]lu[dot]se)


Studievägledare
Maria Persson
046-222 08 01
maria [dot] persson [at] genus [dot] lu [dot] se


Lunds universitet: Universitets allmänna studievägledning