Viktigt bibliotek hotas av nedläggning

KVINFO är ett bibliotek och utvecklingscentrum för projekt kring genus, jämställdhet och mångfald i Danmark. Den danska kulturministern meddelade den 20 mars att biblioteksfunktionen ska läggas ned som självständig enhet.
Bevar Kvinfo

Genusvetenskapliga institutionen är orolig över att kunskap om genusrelaterade frågor i Danmark nedprioriteras. Vi behöver fokuserad förmedling av kunskap om genus, jämställdhet och mångfald som är lättillgänglig för alla.

Kampanjen Bevar Kvinfo organiserar motstånd mot detta beslut. Se deras Facebook-sida här: https://www.facebook.com/events/1915554868676550/?active_tab=about

Även Nationella sekretariatet för genusforskning skriver om detta: Biblioteket hos danska Kvinfo hotas av nedläggning

2017-04-26
PhD defence: Lovise Haj Brade