Racism among Chinese-Speaking Migrants

9 March: Chia-Ling Yang, assistant professor at the Graduate Institute of Gender Equity Education at National Kaohsiung Normal University in Taiwan, presents her recent research
Chia-Ling Yang

Chia-Ling Yang is a guest researcher at the Gender Studies Department during the spring of 2016. Her recent research project aims to explore racism that Chinese-speaking migrants in Sweden experience in their processes of migration as well as racism they demonstrate against other migrant groups in Sweden. By exposing the linkage between processes of othering among migrants and racist discourses in Sweden, Chia-Ling unfolds the limits of certain forms of resistance against racism among migrants and tries to find alternatives to combat racism in Swedish society.

Date: 9 March 15.15-17.00

Place: Room 221, Department of Gender Studies, Allhelgona Kyrkogata 14M, Lund

2017-09-14
KRIS: Kritiska studier av kris
2017-09-14
Global Gender Matters Workshop's programme is now available
2017-09-07
Guest Professor Irene Padavic will be at the department between 5-15 th September
2017-09-01
Vi söker en ny doktorand!
2017-08-21
Viktig information till dig som är nyantagen