EDM-studenter mötte kommunerna

Representanter för åtta nordvästskånska kommuner besökte EDM-studenternas skärmutställning om mångfaldsinitiativ när kursen Implementering av mångfald redovisades.
EDM-studenter

Sista året på kandidatprogrammet Equality and Diversity Management går studenterna en kurs som heter ”Implementering av mångfald i organisationer”. Kursen kombinerar teoretiska kunskaper med praktiska aktiviteter och i år handlade uppgiften om att kritiskt granska och föreslå förbättringar av reellt existerande mångfaldsinitiativ. Studenterna redovisade sina resultat med en skärmutställning på Campus Helsingborg och hade bjudit in kommunförbundet Familjen Helsingborg - Nordvästra Skåne som organiserar elva nordvästskånska kommuner och samarbetar om bland annat mångfaldsinitiativ.

Redovisningen var välbesökt. Ett tjugotal kommunrepresentanter från åtta kommuner gick runt mellan skärmarna och ställde frågor till studenterna, som presenterade sina projekt med förslag till förbättringar och svarade på frågor. Representanterna från Familjen Helsingborg blev imponerade av studenternas kunskaper och idérikedom och förklarade att de ville fortsätta samarbetet nästa år. För dem, som arbetar praktiskt med jämställdhet och likabehandling var det värdefullt att få nya infallsvinklar och få ta del av den kunskap som studenterna på EDM representerar.

2017-09-14
KRIS: Kritiska studier av kris
2017-09-14
Global Gender Matters Workshop's programme is now available
2017-09-07
Guest Professor Irene Padavic will be at the department between 5-15 th September
2017-09-01
Vi söker en ny doktorand!
2017-08-21
Viktig information till dig som är nyantagen